KWIATY
 
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
 
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
 51 
 : Grudzień 14, 2013, 18:02:45 
Zaczęty przez Dana - Nowe: wysłane przez BarbaraWo
Przypomniałam sobie  Chichot / oglądałam ten program/

to był ocet winny ...a ja zrobię łyżka octu+woda ...tak aby to była 'szklanka'

i  to ma sens  .... napisz czy był dobry ?

 52 
 : Grudzień 14, 2013, 17:59:27 
Zaczęty przez Dana - Nowe: wysłane przez BarbaraWo
Wiśnie macerowane w spirytusie  ......Taki był na weselu z Sulejówka .....zjadło by się ...zjadło  Buziak Buziak Buziak Buziak

 53 
 : Grudzień 13, 2013, 21:06:17 
Zaczęty przez Dana - Nowe: wysłane przez Dana
Mam ochotę na prawdziwy tort
Prawdopodobnie  / tak twierdzi P. Makłowicz/
to zrobiony jest z;
czekoladowe ciasto
przekładane cieniutką warstwą konfitury wiśniowej
i grubszą warstwą bitej śmietany
Całość nasączona sokiem wiśniowym  +koniak 

 54 
 : Grudzień 13, 2013, 20:55:09 
Zaczęty przez Dana - Nowe: wysłane przez Dana
Przypomniałam sobie  Chichot / oglądałam ten program/

to był ocet winny ...a ja zrobię łyżka octu+woda ...tak aby to była 'szklanka'
 i zrobię te danie na wigilę 

 55 
 : Grudzień 13, 2013, 19:06:32 
Zaczęty przez Dana - Nowe: wysłane przez BarbaraWo
(źródło: tvp.pl)   :
może winnego  :
Pewnie wody 

 56 
 : Grudzień 12, 2013, 17:24:40 
Zaczęty przez Dana - Nowe: wysłane przez Dana
(źródło: tvp.pl)   :
może winnego  :

 57 
 : Grudzień 12, 2013, 16:12:40 
Zaczęty przez Dana - Nowe: wysłane przez BarbaraWo
....Szklanka octu!!!!!!!!!! nie pomyliłaś czegoś 

 58 
 : Grudzień 11, 2013, 23:08:50 
Zaczęty przez Dana - Nowe: wysłane przez Dana
1-Salvia coccinea ...j
2-Silene regia.....w/?
3-Pajęcznica gałęziasta....w
4-Penstemon Eatonii ...w
5-Firletka alpejska....w
6-Sesbania punicea....w/t
7-Allium cernuum   (Czosnek zwisły) ....w
8-Zigadenus Elegans...w
9-Rannik zimowy- Eranthis hyemalis....w
10-Dianthus knappii  – goździk Knappa.....w/?
11-Silene laciniata 'Starburst' 'Jack Flash " (lepnica)...w/?
12-VERBENA Stricta ...w
13-VERBENA B..?....j
14-Michauxia tchihatcheffii ...w/?
 15-Digitalis obscura ...j/2
16-  Lupinus chamissonis...w/t
17-Castilleja Indivisa .....w
16-Malva moschata -różowa....w/?
17-Asclepias Speciosa...w
18-Xerophyllum tenax...w/?
19-Tephrosia virginiana....w/?
20-Ipomopsis Rubra ...w/?

21-Pedicularis-żółty kwiat...w
22-Vigna Caracalla ...j
23-Bouteloua gracilis...w
24-Alchemilla...w
25-Leonurus...w
26-LINUM GRANDIFLORUM ...j
27- RED TEXAS STAR HIBISCUS ...w/t
28- Sphaeralcea cc...w/?
29-PENSTEMON Palmeri ...w
30-Dalea Purpureum.....w
31-Linaria reticulata' Spanish Dancer'...j
32-SALVIA COCCINEA ...j
33-Penstemon eatonii...w
34-Lapageria rosea...w/t
35-Szałwia muszkatołowa......j/2
36-Ratibida-Ratibida columnifera...j
37-Heliotrop...j
38-Cleome.....j
39-Ceanothus americanus-biały.....w/?
40-Astragalus crassicarpus-rózowy...w

 59 
 : Grudzień 04, 2013, 22:57:21 
Zaczęty przez Dana - Nowe: wysłane przez Dana
Caşcaval pane – Ser panierowany z pikantnym sosem
Caşcaval pane - Ser panierowany z pikantnym sosem (źródło: tvp.pl)

Caşcaval pane – Ser panierowany z pikantnym sosem (źródło: tvp.pl)

Składniki:

    300 g sera typu kaszkawał
    2 łyżki mąki
    1 jajko
    3 łyżki tartej bułki
    olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Ser pokrajać na kawałki grubości palca. Jajko roztrzepać w misce. Kawałki sera obtaczać w mące, jajku i tartej bułce. Panierkę z jajka i bułki tartej powtórzyć. Na patelni rozgrzać olej i smażyć ser z obu stron na złoto. Zdjąć z patelni i odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z sosem.

Sos:
1 szklanka octu
1 cebula
1/2 łyżki masła
1/2 łyżki mąki
200 ml bulionu
100 ml śmietany
2 ogórki konserwowe
1 papryczka chilli
pęczek pietruszki
sól

Sposób przygotowania:

Do rondelka włożyć drobno posiekaną cebulę, zalać octem i gotować aż cebula zmięknie. W drugim rondelku z masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać zimny bulion. Całość dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Do gładkiej masy przecedzić wywar z octu i cebuli, wymieszać i zdjąć z ognia. Dodać drobno posiekane ogórki konserwowe, papryczkę chilli i pietruszkę. Wymieszać, dodać śmietanę i jeszcze raz dobrze wymieszać.

 60 
 : Listopad 25, 2013, 10:32:44 
Zaczęty przez Dana - Nowe: wysłane przez BarbaraWo
 
  3BIT
--------------------------------


Składniki:
1 puszka masy krówkowej
ok. 510g herbatników
400- 500ml słodkiej śmietany 30- 36%
2 opakowania śmietan-fix
ok. 50- 100g dowolnej czekolady lub ulubionej posypki
Masa budyniowa:
500ml mleka
2/3 szklanki cukru
2 żółtka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki pszennej
ok. ¾ kostki masła
Sposób przygotowania:
Przygotować masę budyniową. 1 ½ szklanki mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami, mąką ziemniaczaną i pszenną. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować (około 1 min), aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń.
Formę do pieczenia wyłożyć herbatnikami.
Na herbatnikach rozsmarować lekko ciepłą masę krówkową. Wyłożyć drugą warstwę herbatników. Kolejno wyłożyć masę budyniową, na nią ostatnią warstwę herbatników.
Ubić śmietanę ze śmietan-fix. Śmietanę wyłożyć na górę i posypać startą czekoladą lub posypką.
Ciasto wstawić do lodówki, na co najmniej 12 godz.
Smacznego!
 

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

kraina-cerante mundodetelenovelas winter-fresh kodama-academy mu online publikacja serwerów